Автор Тема: Затримали за кордоном — як взагалі діяти в такій ситуації?  (Прочитано 160 раз)

Оффлайн miss.margarita

• Крошка
Потрібна порада з власного досвіду. Брат їхав через Польщу, і на кордоні його зупинили через якусь перевірку по документах. Спочатку сказали, що треба зачекати, потім забрали документи й почали ставити питання щодо старої справи, про яку він навіть не знав, що вона може десь висвітитися. У результаті він залишився там сам, нормально пояснити ситуацію не міг, бо мови майже не знає. Підкажіть, у таких випадках краще самому намагатися щось з'ясовувати з місцевими органами чи одразу шукати адвоката, який може підключити місцевого юриста? Особливо цікавить, чи хтось реально проходив через подібне.

Оффлайн Monika.ya

• Крошка
Потрібна порада з власного досвіду. Брат їхав через Польщу, і на кордоні його зупинили через якусь перевірку по документах. Спочатку сказали, що треба зачекати, потім забрали документи й почали ставити питання щодо старої справи, про яку він навіть не знав, що вона може десь висвітитися. У результаті він залишився там сам, нормально пояснити ситуацію не міг, бо мови майже не знає. Підкажіть, у таких випадках краще самому намагатися щось з'ясовувати з місцевими органами чи одразу шукати адвоката, який може підключити місцевого юриста? Особливо цікавить, чи хтось реально проходив через подібне.

У мене була схожа історія, тільки проблема виникла після ДТП за кордоном. Після аварії почалися питання щодо документів, страхування і відповідальності, а частину пояснень треба було давати вже за місцевими правилами. Я спочатку теж думала, що нічого складного, але коли пішли офіційні листи, стало зрозуміло, що самій краще не лізти. Звернулася до Prikhodko & Partners https://internationallawyer.net/ — спочатку розклали ситуацію по датах і документах, потім пояснили, що саме потрібно надати та які дії робити першими. Для мене це було дуже доречно, бо в стресі легко щось не так сказати або пропустити строк. Сподобалося, що не годували обіцянками, а прямо сказали, від чого залежить подальший результат. Після цього вже було набагато спокійніше, бо хоча б розуміла, що відбувається і хто за що відповідає.