Автор Тема: Нужна помощь юриста  (Прочитано 90236 раз)

Оффлайн LiSSenok

• Супер бэйбик
  • Я не подарок, но и у вас не день рождения!
Re:Нужна помощь юриста
« Ответ #135 : 16:40, 16.08.2009 »
Ален, точно не скажу....боюсь соврать. кодекса нет под рукой. но помню что в будние дни и в ограниченное время. тиап вы своим ремонтом не должны мешать нормальной жизнедеятельности соседей)

Оффлайн River

• Взять бы это сердце и разбить на части, что бы не болело, что бы не стучало!!!
  • Шалунишка
  • Над нами только небо
« Ответ #136 : 16:53, 16.08.2009 »
ок. спасибки Оксанчик day5

Оффлайн LiSSenok

• Супер бэйбик
« Ответ #137 : 16:58, 16.08.2009 »
Снежа точно знает. и в темке про соседей точно есть что то такое))

Оффлайн ki_s

• Награды: "Лучший модератор форума 2008"!
  • Супер бэйбик
  • Снежана
« Ответ #138 : 18:03, 16.08.2009 »
Снежа точно знает.
откуда такие сведения? ag_smiley

"Шум на захищених об'єктах при здійсненні будь-яких видів діяльності не повинен перевищувати рівнів, установлених санітарними нормами для відповідного часу доби.
У нічний час, із двадцять другої до восьмої години на захищених об'єктах забороняються гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, проведення салютів, феєрверків, використання піротехнічних засобів.
Проведення на захищених об'єктах ремонтних робіт, що супроводжуються шумом, забороняється у робочі дні з двадцять першої до восьмої години, а у святкові та неробочі дні - цілодобово. Власник або орендар приміщень, у яких передбачається проведення ремонтних робіт, зобов'язаний повідомити мешканців прилеглих квартир про початок зазначених робіт. За згодою мешканців усіх прилеглих квартир ремонтні та будівельні роботи можуть проводитися також у святкові та неробочі дні. Шум, що утворюється під час проведення будівельних робіт, не повинен перевищувати санітарних норм цілодобово."

Оффлайн LiSSenok

• Супер бэйбик
« Ответ #139 : 19:31, 16.08.2009 »
помню кто то воевал с соседями ag_smiley

Оффлайн MariaM

• Шалунишка
  • Самые главные вещи на свете - не вещи!
« Ответ #140 : 13:53, 10.11.2009 »
подскажите, плз
хотим оформить дарственную на недвижимость (физические лица, первая степень родства).
дарственная - это типовой документ и можно идти к ближайшему нотариусу просто чтобы оформить или желательно проконсультироваться с хорошим юристом?
спасибо!

Оффлайн LiSSenok

• Супер бэйбик
« Ответ #141 : 13:55, 10.11.2009 »
дарственная это договор дарения.типового нет, у каждого нотариуса есть своя, но как правило они не слишком отличаются и таких уж заморочек нет. единственное надо идти к нотариусу которому доверяешь. если надо могу дать координаты проверенных. или назови фамилии к кому хотите пойти а я скажу что о них слышала.

Ksana

• Гость
« Ответ #142 : 14:06, 10.11.2009 »
нотариус сам составляет все и печатает :) я тоже могу подсказать отличного нотариуса, я так поняла ты с  ленинского района, так что если че пиши в личку ;)

Оффлайн MariaM

• Шалунишка
« Ответ #143 : 14:08, 10.11.2009 »
я из Буденновского р-на, нотариусов совсем не знаем  :(
поделитесь телефонами, плз!
и спасибо большое за быстрые ответы, Оксаны  b_flowers b_flowers

Оффлайн Mari

• Награды:"Лучший знаток форума","Поделись улыбкою своей!" (август)
  • Супер бэйбик
« Ответ #144 : 14:10, 10.11.2009 »
я знаю на Донском нотариуса, но это далеко от вас.

Оффлайн MariaM

• Шалунишка
« Ответ #145 : 14:10, 10.11.2009 »
а еще)) скажите, налог мы не платим, а нотариусу и во всякие инстанции платится какой-то процент от стоимости недвижимости или как? оценка недвижимости БТИ прошлого года подойдет?

Оффлайн MariaM

• Шалунишка
« Ответ #146 : 14:12, 10.11.2009 »
я знаю на Донском нотариуса, но это далеко от вас.
да мне как-то не сильно важно расположение, лишь бы не обманули  ag_smiley

Оффлайн LiSSenok

• Супер бэйбик
« Ответ #147 : 14:41, 10.11.2009 »
писала писала и все пропало нафиг :o вобщем я больше по натариусам центра ориентируюсь. платить надо насколько знаю 2% о тстоимости которую укажете в договоре +услуги нотариуса 1000-1200. нужен вытяг из бти-он действителен 3 меясца, там указана и стоимость. если хотите реальную стоимость указывать то просто прописываете сумму в договоре и уже пошлина от нее считается. оценка вообще не нужна.

Оффлайн MariaM

• Шалунишка
« Ответ #148 : 14:43, 10.11.2009 »
спасибо большое!   :-\

Оффлайн Nasia

• Карапуз
  • Анастасия, г.Донецк Мечты сбываются...:)
« Ответ #149 : 20:21, 10.11.2009 »
подскажите, плз
хотим оформить дарственную на недвижимость (физические лица, первая степень родства).
дарственная - это типовой документ и можно идти к ближайшему нотариусу просто чтобы оформить или желательно проконсультироваться с хорошим юристом?
спасибо!
Маша, какие риски хотелось бы избежать? Что конкретно хочется узнать?

Да, действительно у каждого нотариуса свой "типовой" договор. Извлечение из реестра прав на недвижимое имущество действует 3 мес.
Теория....
Стаття 717. Договір дарування
1. За договором дарування одна сторона (дарувальник)  передає або   зобов'язується   передати   в   майбутньому  другій  стороні
(обдаровуваному) безоплатно майно (дарунок) у власність.
Стаття 718. Предмет договору дарування
1. Дарунком можуть бути рухомі речі,  в тому числі  гроші  та цінні папери, а також нерухомі речі.
Стаття 719. Форма договору дарування
 2. Договір  дарування  нерухомої речі укладається у письмовій формі і підлягає нотаріальному посвідченню.
Стаття 722. Прийняття дарунка
1. Право  власності  обдаровуваного  на  дарунок  виникає   з моменту його прийняття.
Стаття 182. Державна реєстрація прав на нерухомість
1. Право власності та інші речові  права  на  нерухомі  речі, обмеження цих прав, їх виникнення, перехід і припинення підлягають державній реєстрації.

Стаття 728. Позовна давність, що застосовується до вимог про розірвання договору дарування
1. До  вимог про розірвання договору дарування застосовується позовна давність в один рік.

Можно еще ознакомиться с некоторыми нормами ІНСТРУКЦІЯ "про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України"

Стаття 14. Оподаткування доходу, отриманого платником податку як подарунок (або внаслідок укладення договору дарування)
14.1. Кошти,  майно,  майнові чи  немайнові  права,  вартість робіт,  послуг,  подаровані  платнику податку,  оподатковуються за
правилами, встановленими цим Законом для оподаткування спадщини.
Стаття 13. Оподаткування доходу, отриманого платником податку внаслідок прийняття ним у спадщину коштів, майна, майнових чи немайнових прав
13.2. Об'єкти спадщини оподатковуються:
13.2.1.  при  отриманні  спадщини  спадкоємцями, що є членами сім'ї  спадкодавця  першого  ступеня  споріднення,  -  за нульовою
ставкою  податку до будь-якого об'єкта спадщини;

как-то так ...   ;)