Автор Тема: Казкове місто Львів  (Прочитано 8331 раз)

An4ous

• Гость
Казкове місто Львів
« : 22:30, 04.05.2011 »
Я відчувала,що буду задоволена,але щоб настільки )))
Хоч,я ще і не побувала у всіх містах України,тепер знаю точно Львів-моє найулюбленіше,моє Місто Мрій.
Я так не хотіла назад у Макіївку,що це таки вилізло мені боком,але про це далі)

(це фото не моє,а друзів друзів,зроблене минулого року саме в цю пору з Ратуші)

Ну що ж квитки куплені завчасно,сумка зібрана,щастя переповнює,і  я маю чесне слово Богдана,що він не буде за мною плакати,якщо папа купить йому мотоцикл))
Потяг Маріуполь_Львів,що має категорію швидкий,котився 22 години,і прибув до Львова о 12 з хвостиком 30.04
Друзі з Києва вже прибули,тому залишалося діждатися мою однокласницю.
Півгодини очікування,і нарешті ми на вулиці Братів Рогатинців.
У львів"ян своєрідне відчуття часу,можливо не у всіх,але тих,що нам траплялися так точно
Географічно Львів і Київ не на одному мередіані,перший знаходиться в східноєвропейському часовому поясі на 24 меридіані; місцевий час відрізняється від поясного на 24 хвилини.
Тому ще півгодини і ми в квартирі
Поки ми чекали на господаря,обійшовши будівлю вияснили,що поряд знаходяться Арсенал,а зі зворотньої частини  на вулиці Староєврейській "Дім Легенд"
Подробиці про заклад тут  у 3Д турі http://welcome.lviv.ua/index.php?cat=infopolis_restorans&id=409&type=1

Оффлайн Honey

• Супер бэйбик
Re:Казкове місто Львів
« Ответ #1 : 22:34, 04.05.2011 »
Ань, я только о времени не поняла ag_smiley
они от нас на 24 минуты отстают?  ag_smiley

An4ous

• Гость
« Ответ #2 : 22:48, 04.05.2011 »
Архітектура Старого Львова дивовижна.Вулиці вузенькі і дуже затишні,а двері кожного з під"їздів хочеться фотографувати,щоб створити чудову колекцію.А ще на кожному з будиків можу бути сучасна ліпнина у вигляді,здавалося,банальних вивысок.Наступні півдня,що нам залишалися,ми,смачно пообідавиши у "Панській чарці"(середня вартість 60-70 грн,рекомендую спробувати буряковий квас) ходили містом,так як з нами була місцева(моя однокласниця) людина,то екскурсовода вирішили не брати.

На екскурсійному трамваї можна покататися містом,обравши відповідну мову в навушниках,прослухати історію Львова.Вартість 30 грн

На квадратний метр(образно) у Львові велика кількість храмів різноманітних конфесій-православних,греко-католиків,римо-католиків,католиків і ще багатьох інших.Архітектура і атмосфера у них зачаровує.А ще мене в храмах завжди вражає,і чомусь заспокоює запах.

An4ous

• Гость
« Ответ #3 : 22:49, 04.05.2011 »
Ань, я только о времени не поняла ag_smiley
они от нас на 24 минуты отстают?  ag_smiley
офіційно ні))) але так вони виправдовують свої запізнення на 24 хв,краще правда сказати,що це всі 30

Оффлайн Honey

• Супер бэйбик
« Ответ #4 : 22:51, 04.05.2011 »
ааа ag_smiley ag_smiley
тогда потом тебе напишу, когда ты все свои приключение расскажешь ag_smiley

Фотки сверху просто высшие girl_obmorok

An4ous

• Гость
« Ответ #5 : 22:58, 04.05.2011 »

Саме тут знімали "Д"Артаньян і три мушкетери"

Взагалі у Львові велика кількість музеїв,але ми так і не потрапили у більшість з них.2,5 дні катастрофічно мало,щоб все побачити
Кажуть варто побувати у музеї Скла,музеї Пива і Будинку Вчених,і ще в багатьох,але я вже і не згадаю))
За сувенірами на  базар Вернісаж і ще багато магазинчиків у центрі,де ціни не сильно відрізняються

Ще ми побували у палаці Потоцьких і Палаці мистецтв,і там же на території Музей Мініатюрних Замків.На території Палацу Мистецтв нас замнули(бо ми шмигнули за будівельниками)
Тому ми встигля надивуватися з масштабів,особливо будиночку для гостей,в який можна було і каретою заїжджати
Фото,на жаль немає

Оффлайн Naduwa

• Много вредного - сладко)))
  • Шалунишка
  • Надюша, 26 лет, г.Донецк, ж/д
« Ответ #6 : 23:00, 04.05.2011 »
Какие фото  girl_pinkglassesf Я была в этом городе 2 раза и тоже заворожена самим духом Львова, у него даже запах особенный - такой смесь крепкого черного кофе+запах ладана что ли... Анечка, по белому тебе завидую и очень хочу ещё туда попасть!!! Напрягает только одно - долгая дорога, как вспомню  :-[ Ну оно того стоит!
Жду ещё фоток!

An4ous

• Гость
« Ответ #7 : 23:07, 04.05.2011 »
Перші півдоби у Львові завершилися у кав"ярні Золотий Дукат.
Обслуговування на 3(це,мабуть єдиний заклад де я помітила легкий пофігізм персоналу,звісна річ бажаючиш ж багато),маленька зала у підвальчику
Але кава там на всі 5
Цей шматочок тексту з офіційного сайту Золотого Дукату
"Будинок ,в якому знаходиться кав’ярня Золотий дукат  у Львові, віднесений до архітектурних пам’яток Юнеско, тому під час капітального ремонту були зроблені археологічні розкопки . Тоді і знайшли глечик з монетами ,серед них були і дукати. Крім того, вже під час розкопок і ремонту робітники бачили в тунелі дівчину в білій сукні, неподалік від того місця ,де знайшли монети. Так з небуття ,з минулого, повернулась вродливиця Джозеффіна і її історія про золоті дукати….Цю історія кохання невидимою рікою наче протікає з минулого в майбутнє, наші відвідувачі  персоніфікувати себе з нею, і  не має нічого в цьому дивного, адже  любов у всі часи залишається незмінною."

І від себе
"Чорної смоли" з самого пекла радять випити саме там)))

Для любителів не міцної кави рекомендую "Поцілунок Привида" і фірмову каву "Золотий Дукат"
Ще тут смачне морозиво
Вартість дуже людяна)) кава від 17 грн

Оффлайн Tasha

• Бэйбик
« Ответ #8 : 23:10, 04.05.2011 »
Аня, издеваешься? да?  girl_sigh
я весь день ждала этот отчет и как только надо укладываться спать - ты тут как тут girl_cray2
пойду читать сколько смогу, остальное завтра :(

всё, перечитала и пересмотрела.
Я тоже тебе немного завидую, мы до Львова никак не доберемся (ну очень длинная дорога).
Класс, Анют, интересно пишешь и фото суперские aga
жду продолжение...

An4ous

• Гость
« Ответ #9 : 23:21, 04.05.2011 »
Від Чорної Смоли,я затята любителька кави не могла спати))) можливо то дорога,а можливо і справді кава інша))
Білого привида у ночі я не бачила,але кожні 3 години будила свою найкращу подругу,проханнями обійняти мене(перший раз за півдоби згадала про  чоловіка)))).
Але вранці ми троє встали,і без будильника,адже так мало часу
Однокласниця Юля мала свої справи,то ж ми вирішили поблукати містом,пошукати зону WI-Fi і завітати у Цукерню
Ще одну кав"ярну з величезною купою тістечок,суфле,морозива і струдлів

Вільну зону знайшли,у Макові,тобто я знала,що вона там точно є
А як згодом мені повідомила Юля,вільна зона в районі пр.Свободи.Чудове місце для прогулянок з дітьми,тихо і затишно
Я почала обмірковувати чи варто везти сюди Богдана 22 години.Відповідь була однозначно "Варто",але трохи згодом,хоча б 4 щоб виповнилось.
А тоді виявилося,що вільна зона і в нас дома від ресторану Галицька жидівська кнайпа "Під золотою розою"
У цьому закладі ми не були,але знаю,що цін в меню там не має,тому клієнт має право торгуватися і капризувати))

То ж подивившись погоду,бо вона явно портилася,ми побачили нормальну Т 16 градусів,але дощ у прогнозі,попрямували до Цукерні

An4ous

• Гость
« Ответ #10 : 23:29, 04.05.2011 »
Зовсім забула,перед Цукернею ми відвідали Музей Аптеку

Вхід через звичайну аптеку.Вартість 5 грн,для студентів 3
У мене постійно вимагали студентській,а в Криївці при вході не хотіли наливати медовухе,але про це згодом))
Музей здавася не визначним,але кожна нова кімната була заплутанішою,а тоді ще й підвал там виявився

Обійшовши будівлю по спірали,ми вийшли через сусідні від входу двері)

An4ous

• Гость
« Ответ #11 : 23:37, 04.05.2011 »
Нарешті фото з Цукерні,де видно частину вітрини

А далі прийшла Юля,і якість та розміри її фотоапарат значно крутіша,ніж наші))

Славнозвісний вишневий струдель

Я правда,не оцінила,для любителів кисло-солодкого
І взагалі у Цукерні,зробила висновок,що я люблю суші))))

А ще один мінус-один туалет,на всі зали
Вартість прийнятна в середньому 50грн з людини(це по півтора-два шматки солодкого і чай)

An4ous

• Гость
« Ответ #12 : 23:52, 04.05.2011 »
Наступне місце,що вирішили відвідати Шевченківський Гай
Їхали трамваєм,до якої зупинки не знаю))) Але люди дуже привітні
Зробила висновки з того як спокійно мені пояснювали куди сунути водієві(це ж так називається?) трамвою гроші за квиток,бо щілини я вперто не бачила))Квитки не забуваємо компостувати.Вартість 1грн))) Їхати хвилин 7 від Валової(тут можу помилятися,бо не запам"ятала)

Шевченківський Гай(Вартість 10 грн)
Парк Шевченківський гай це музей під відкритим небом у Львові. Офіційна назва парку - Музей народної архітектури та побуту Шевченківський гай. У парку налічується понад 120 пам''яток архітектури, в тому числі церкви, кузня, тартак, школа, водяні і вітряні млини. Найстаріший експонат селянська хата побудована 1749 році.

Жителі міста Києва завірили мене,що дуже схоже на садибу Пирогово,але більше у масштабах і в лісі,що значно затишніше

Таких дівчаток,юнаків,дорослих і діток від немовлят до підлітків був повний Гай
Краса...

Кокоська

• Гость
« Ответ #13 : 00:03, 05.05.2011 »
Фотки,супер.
Мы на прошлой неделе тоже пару раз гуляли во Львове girl_vo, хотелось бы по-более посетить мест,но с малым нашим тяжелова-то.

An4ous

• Гость
« Ответ #14 : 00:06, 05.05.2011 »
Погода змінювалась не на кращеі ми вирішили,що треба прямувати кудись плближче до вул.Братів Рогатинців
Вибралися з Гаю вчасно,навіть вчасно зайшли в маршрутку,а от на виході не пощастило.Хлинув дощ
Ми,мокрі,але веселі стрибали до "Дому Легенд",думали ми одні такі))) ага,місць не було
Я вкотре пораділа,що ми знайшли квартиру у центрі))) обійшли будинок і дома за кілька хвилин пили чай

Дощ стих,а шлунок вимагав наповнення,було вирішено йти до Криївки,а тоді на Високий Замок

В Криївку була черга,там завжди черга))) а пордяд через двері Масонська Ложа,як альтернатива патріотизму)))
В останню ми теж не ходили,вона ще має назву Найдорожча ресторація Галичини
Особливість цього закладу-космічні ціні,але той хто має ключ або спеціальну картку має знижку 90%)))

І так,концептуальний заклад-Криївка.
Обов"язково для проходу назвати Гасло- Слава Україні!_Героям Слава!
При вході мені не хотіли наливати медовуху,не повірили,що я вже ого-го яка доросала
Все ж налили,чи схитрили чи ні,але я сприйняла це за комплімент)))
Медовуха-смакота,теж рекомендую
Атмосфура приємна обслуговування хороше,ціни прийнятні.Соуси мають сиішну назву-смаровидла
Славнозвісні півметра ковбаси 75 грн,але ми там просто нажерлися)) очі мої не брешуть))

Півметра ковбаси